Bärbar dator

Har du någonsin undrat vad exakt är skillnaden mellan Intel Core i3-7020U, i5-8250U och i7-8750H? Det är Intels namn som garanterar processorkvalitet – Det gäller såväl Core -serien som Pentium , Xeon och Co. Men vad betyder de specifika namnen och är dessa värda att ha koll på – förutom lagringsutrymme TB HDD och GB SSD på din nya bärbara dator? För givetvis väljs inte processornamnen av Intel slumpmässigt, dessa namn talar mycket om processorn – om du vet hur man läser dem.

Den första delen av namnet ( i3, i5, i7 ) talar något om prestandasegmentet, där prestanda ökar med antalet. Den första siffran i följande block anger generationen: i5-8250U tillhör den 8:e generationen av denna processorlinje, medan i5-7200U är en del av den 7:e generationen .

De följande tre siffrorna motsvarar SKU:n eller modellnumret. Och följande suffix ger dig mer information om respektive Intel Core: U står till exempel för extremt låg strömförbrukning . Du kommer också att vara intresserad av GHz-specifikationen, eftersom den talar om för dig klockfrekvensen som du köper. Turboklockan som till exempel uppnås tack vare Turbo Boost-teknik 2.0, ligger ofta en hel del över basklockan.